Ingredienser
12-16 port
12-16 port
100 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Garnering:florsocker
Till servering:vispad grädde eller glass och frukt
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan.
Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten.
Låt kakan kallna. Pudra över florsocker. Servera med grädde eller glass och frukt
1 kommentar:
Mumsfillibabba....den måsste jag testa en dag när det regnar eller är en trist höstdag eller bara ändå ;-)))
Skicka en kommentar